Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Unieke privécollectie in Singer Laren

De zakenman John Arthur Fentener van Vlissingen verdiende zo veel geld in de reisindustrie, dat hij het zich gemakkelijk kon veroorloven om samen met zijn vrouw een unieke kunstverzameling van grote namen op te bouwen.

Ze zijn vooral op zoek geweest naar werk uit de tweede helft van de 19de eeuw, het begin van het losse impressionisme als reactie op het academische schilderen. Ook de vrije stijlvormen van daarna hadden hun bijzondere belangstelling. Tot de privécollectie behoren stukken van Monet, Manet, Renoir, Degas, Pissarro, Van Gogh, Gauguin, Van Dongen, Matisse en Picasso.

In museum Singer Laren kan het publiek voor het eerst zien wat het echtpaar in 45 jaar gepassioneerd verwerven aan kunstschatten bij elkaar heeft gekocht. Op zondagmiddag 4 februari geeft kunsthistoricus Fred Leeman, gastconservator van deze tentoonstelling, de lezing ‘Beleid en toeval bij het verzamelen’.
t/m 4 mei
singerlaren.nl
035-5393956

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren