Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Sociaal isolement vergroot kans op diabetes

Mensen die leven in een sociaal isolement hebben vaker diabetes type 2. Tot die conclusie komen onderzoekers van De Maastricht Studie.

In het onderzoek hebben drieduizend mensen een vragenlijst ingevuld, waarbij het sociale leven in kaart werd gebracht. Daaruit bleek dat het sociale netwerk van mensen met diabetes type 2 aanzienlijk kleiner is dan mensen zonder diabetes. De onderzoekers hopen dat de zorg nu meer rekening gaat houden met de sociale situatie van een patiënt. “Zorgverleners, huisartsen voorop, moeten zich hier meer bewust van worden, zodat de interventies er in de toekomst mede op gericht zijn de betreffende persoon uit zijn of haar isolement te halen”, aldus onderzoekster Stephanie Brinkheus.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren