Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Iets persoonlijks

NPO Start, de terugkijk- en on demand dienst van de Nederlandse Publieke Omroep en de opvolger van NPO Gemist en Uitzending Gemist, groeit als kool. Elke dag maken 1 miljoen Nederlanders gebruik van het inmiddels grootste Nederlandse platform.

Nu is er de laatste tijd nogal wat te doen over deze dienst: Kamervragen, een onderzoek door de Autoriteit Persoonsgegevens. Wat is het geval? De app is alleen te gebruiken als gebruikers ermee akkoord gaan dat bepaalde informatie over het kijkgedrag met adverteerders wordt gedeeld. Worden uw persoonlijke gegevens nu te grabbel gegooid? Ik geloof niet dat het zo’n vaart loopt. Het gaat om gegevens als het IP-adres en een unieke advertentie-identificatiecode, niet echt privé dus. Het zou ook wel uiterst slordig zijn als de NPO aan de vooravond van de inwerkingtreding van de AVG, de nieuwe en strengere privacywetgeving, op 25 mei, nu over de schreef zou gaan. In ieder geval komt er binnen enkele weken een aanpassing van de app om tegemoet te komen aan de zorgen rond privacy. Ook MAX beschikt als organisatie met leden en abonnees over een grote hoeveelheid persoonsgegevens, waaronder adressen en telefoonnummers. Maar u kunt ervan verzekerd zijn dat daar absoluut geen misbruik van gemaakt wordt, nu niet en niet in de toekomst. Daar zie ik persoonlijk op toe!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren