Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

GROEN-TIP van Krijn: De moestuin

Door de zachte winter denk ik dat veel moestuinbezitters zitten te popelen om aan de slag te gaan. Zelf heb ik allang de kriebels om te zaaien en te poten en het eerste zaad zit al in de zaaibakjes. Vorig jaar heb ik klimspinazie ontdekt.

Zet drie stokken bij elkaar, als een soort wigwam, en zet bij elke stok twee of drie plantjes klimspinazie. Het is een heerlijke groente met een geweldige opbrengst. Ik kan het iedereen aanbevelen. Ik vind het verstandig zo veel mogelijk je eigen groente te kweken en dit kan ook prima in een bak of grote pot op het terras, zoals sla, andijvie, spitskool, enzovoorts. Groente uit eigen tuin is altijd biologisch; koop daarom ook biologisch zaad en potgrond. Het kost allemaal wat meer, maar je weet wel wat je eet.

Helaas wordt de groente uit de winkel nog steeds geteeld met veel bestrijdingsmiddelen. Koop eventueel uw groente bij een biologische winkel. Nu zijn prima te zaaien spinazie en raapstelen. Na half februari kan men buiten al tuinbonen, doperwten en peulen zaaien, deze kunnen ongeveer zes graden vorst verdragen. Wilt u zelf koolsoorten en sla kweken, dan zijn deze al binnen voor te zaaien. Tip: bezoek op 18 maart de groenmoesmarkt in de tuinbouwhallen in Boekel in Brabant.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren