Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Het Franse hangoor konijn van Monique

Franse Hangoorkonijnen zijn leuk voor kinderen, maar ook voor senioren, want uitlaten is niet nodig. Ze leren snel om hun behoefte op de kattenbak te doen”, zegt Monique ten Hove (45) uit Groningen.

“Een hangoorkonijn is heel lief en leuk gezelschap. Als we onze Zelda vrij in huis laten lopen, klimt ze gerust naast me op de bank of bij me op schoot, want ze is met haar zeven kilo heel knuffelig. Wordt het bedtijd, dan kun je ze beter in hun kooi laten slapen, want anders gaan ze aan je meubelen knagen. Ze moeten voor hun darmwerking namelijk altijd eten. Zorg daarom altijd naast brokjes voor voldoende hooi. Verder is Zelda gek op andijvie en witlof. Snoepgoed uit de dierenwinkel zou ik afraden. Daar worden ze te dik van. Een hangoorkonijn kan ongeveer tien jaar worden en Zelda is pas één, dus ik hoop nog lang van haar te genieten!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren