Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Amerikaans realisme

Het Drents Museum Assen en de Kunsthalle Emden (net over de Duitse grens) presenteren met de dubbeltentoonstelling ‘The American Dream’ een overzicht van naoorlogse figuratieve kunst uit de VS.

Door de samenwerking werd het mogelijk meer dan 200 kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars bij elkaar te brengen. Assen richt zich op de periode 1945-1965. In Emden zijn werken te zien van 1965 tot heden. Naast een kunsthistorisch overzicht is er ook aandacht voor de Amerikaanse geschiedenis, politiek en sociale bewegingen. Enkele van de topkunstenaars zijn Edward Hopper (foto), Andy Warhol en Andrew Wyeth. Bij de expositie verscheen bij WBOOKS een uitgebreide geïllustreerde publicatie vol toelichting en achtergronden.

t/m 27/5
drentsmuseum.nl
0592-377773

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren