Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Winden van rokers ruiken anders

Het rokershoestje is een welbekend fenomeen, maar onderzoekers van het VUmc zijn er nu achter gekomen dat er ook zoiets bestaat als het rokerswindje. De winden van rokers ruiken namelijk anders dan die van mensen die niet roken.

De onderzoekers ontdekten dat roken invloed heeft op de ‘fecale vluchtige organische verbinding’, wat een mooie bewoording is voor de inhoud van een wind. De darmgassen van rokers ruiken anders dan die van niet-rokers. Dat wijst erop dat de bacteriën hun functie in de dikke darm veranderen onder invloed van roken. Een verandering van de functie of samenstelling van de bacteriën zou een reden kunnen zijn dat rokers vaker last hebben van darmaandoeningen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren