Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

de Tip van Léon: De liedjes en het leven van Lennaert Nijgh

Op de sterfdag van Lennaert Nijgh – afgelopen 28 november alweer vijftien jaar geleden – was de première van de voorstelling ‘Een tip van de sluier’ vanzelfsprekend in zijn Haarlem.

Maar de door hem geschreven hits voor Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Ramses Shaffy en vele anderen zijn nationaal erfgoed geworden. ‘Het Land van Maas en Waal’, ‘Malle Babbe’, ‘Jan Klaassen de trompetter’, ‘Meester Prikkebeen’, ‘Testament’, ‘Pastorale’, ‘Verdronken vlinder’ en ‘Welterusten, mijnheer de president’.

Wie kent ze niet? Sjors van der Panne, Jim de Groot (zoon van), Edison award-winnaar Izaline Calister en Nijghs laatste vrouw Josee Koning reizen nu met dit muzikale eerbetoon langs theaters door heel het land. Met het bekende werk in een nieuw jasje en met nieuwe teksten, die recent bij toeval in Lennaerts nalatenschap zijn teruggevonden.

t/m 16/3
eentipvandesluier.nl
058-2941678

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren