Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De Italiaanse jachthond van Manon

We merkten dat onze zoon Teun (7) een maatje miste en besloten daarom tijdens onze vakantie in Italië om een hond te nemen”, vertelt Manon Nieuwenhuijsen (40). Dus toen we een paar dagen later een berichtje van mijn schoonouders kregen dat hun hond vader was geworden van een dochter, kwam Cato op ons pad.

Het is een Italiaanse Spinone jachthond van inmiddels vier maanden oud. Ze is heel lief, alleen wel een tikkeltje eigenwijs. Als we op puppycursus zijn, doet ze alles prima, maar thuis wil ze als het regent niet naar buiten. Ook als ze van ons moet zitten voor een snoepje, weigert ze. Maar ja, ze heeft een hele menselijke blik, dus als ze je dan met van die droevige ogen aankijkt, kan je moeilijk boos op haar zijn. Onze zoon Teun heeft in Cato helemaal zijn maatje gevonden.

Ze spelen samen verstoppertje en dan hebben ze de grootste lol. Ik ben zelf ook ontzettend knuffelig met Cato”, vertelt de geboren Utrechtse. “Ik trek desnoods expres even oude kleren aan om lekker met haar op de grond te kunnen knuffelen! Cato is echt heel snel onderdeel van ons gezin geworden. Zo’n mooie dierenliefde heb ik nooit eerder meegemaakt.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren