Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Inhaalslag

De online opmars van de 65-plusser haalde zelfs het ‘Acht uur Journaal’: ouderen zijn steeds actiever op sociale media. Waren jongeren al veel langer zeer intensief aanwezig op Facebook, WhatsApp, Twitter en Instagram, ook onder ouderen worden deze kanalen steeds populairder. Nu is al 64% van de 65- tot 75-jarigen te vinden op sociale media, dat was vijf jaar geleden nog 24%.

Dat doen ze vooral op hun mobiele telefoon of tablet. Ook het gebruik van sociale media door mensen ouder dan 75 is flink toegenomen. Nu is 35% van deze groep sociaal actief tegen 12% in 2012. Via social media kan jong én oud op een laagdrempelige manier in contact komen met mensen met dezelfde interesses en zo het eigen netwerk uitbreiden. Om nu te zeggen dat sociale media dus hét middel zijn om eenzaamheid te bestrijden, is overdreven. Er gaat nog steeds niets boven écht persoonlijk contact! Dat ouderen steeds meer op internet en sociale media te vinden zijn, zag MAX natuurlijk al enige tijd aan­komen. Ook op deze platformen proberen wij u zo goed mogelijk te bedienen. Maxvandaag.nl heeft zich razendsnel ontwikkeld tot dé website voor 50-plus.

Hier vindt u nieuws en programma-­informatie en op alle berichten kunt u reageren. MAX en zijn radio- en tv-programma’s zijn ook op de sociale media kanalen actief. Veel programma’s – maar ook bijvoorbeeld MAX Magazine en MAX Ombudsman – hebben een eigen Facebook­pagina en laten van zich horen op Twitter. Een compleet overzicht van al onze sociale mediakanalen staat op maxvandaag.nl. Zo kunt u vragen stellen aan de programmamakers en uw mening delen met andere kijkers en luisteraars. Wie weet tot wat voor leuke contacten dat weer leidt!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van
MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren