Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Help, mijn man kookt (over)

Mijn man heeft ineens een hobby na zijn pensioen: hij vindt koken leuk! Ieder binnen- en buitenlands kookprogramma bekijkt hij. Hij probeert alles na te maken. Hij heeft peperdure attributen aangeschaft en stuurt mij iedere dag op pad met een boodschappenlijstje waarop moeilijke, maar vooral kostbare ingrediënten staan. Zo jaagt hij ons spaargeld er razendsnel doorheen. Dat potje hebben we voor financiële tegenslagen en leuke uitjes… Wat moet ik nu? Hem zijn hobby ontnemen of hem straks teleurstellen dat er nog weinig spaargeld is? Lilian

Och ja, die kookprogramma’s zijn fantastisch! Het water loopt mij vaak in de mond als ik zit te kijken en het is begrijpelijk dat velen geïnspireerd raken om hetzelfde te maken. Zeker als koken een hobby is. U zit dus in een moeilijke positie. Zo veel is mij wel duidelijk. Toch lijkt het mij het beste als u eerlijk bent tegen uw man en hem uw dilemma voorlegt, precies zoals u dat bij mij hebt gedaan. Dan weet hij dat u hem alles gunt en zal hij vast tot het inzicht komen dat het zo niet langer kan.

Hopelijk is hij inmiddels zo verknocht aan de rust die koken hem kan geven, dat hij niet radicaal stopt, maar hierin juist een uitdaging ziet. Heerlijke maaltijden bereiden, zelf recepten ontwikkelen of receptuur uit een kookboek halen, waarvoor wat minder kostbare ingrediënten nodig zijn. Trouwens, als ik u was zou ik hem wel vragen om toch één of twee keer per maand (wat uw portemonnee toestaat) te koken zoals hij dat tot nu toe doet, omdat het voor u beiden een feestje is. Toch?! Voor hem om het te bereiden en voor u om het op te eten. Trouwens, bent u al op zoek geweest naar diverse manieren om servetten te vouwen? Dan lijkt het echt of u in een sterrenrestaurant zit!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren