Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De foto van Sjaaks nieuwjaarsduik

Ik kom uit een echte sportfamilie en mocht aan alle sporten doen, behalve zwemmen”, zegt Sjaak van Wissen (86) uit Huissen.

“Dat komt omdat mijn vader zelf niet kon zwemmen. Maar een vriendje leerde me stiekem toch de schoolslag. Toen ik jaren later hoorde dat er op diverse plekken op 1 januari een nieuwjaarsduik wordt gehouden, wilde ik daar heel graag aan meedoen. Alleen mocht dat nooit van mijn vrouw. Die was bang voor de gevolgen en zei: ‘Dan zie ik je nooit meer terug!’ Triest genoeg is mijn lieve vrouw na vijftig jaar huwelijk overleden.

Het jaar erop heb ik, destijds op 81-jarige leeftijd, voor het eerst meegedaan aan de nieuwjaarsduik in Gendt in Gelderland, die in een natuurzwembad wordt gehouden. Die eerste duik blijft me altijd bij, een geweldig gevoel om dat samen met al die andere liefhebbers mee te maken. Sindsdien doe ik het elk jaar. Ook dit jaar weer! Mijn drie zoons, schoondochters en vier kleinkinderen vinden het ook prachtig dat ik eraan meedoe. Gelukkig ben ik nog fit en gezond, ik zwem twee keer per week en werk nog twee dagen per week in mijn kapperszaak die nog van mijn vader is geweest.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren