Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

E-health succesvol bij darmproblemen

De e-health toepassing ‘MijnIBDcoach’ lijkt een uitkomst te zijn voor mensen met een darmaandoening zoals de ziekte van Crohn. Het zorgt voor een halvering van het aantal ziekenhuisopnamen, minder polibezoeken en een hogere therapietrouw.

“Dit bewijst de meerwaarde en potentie van e-health-toepassingen voor het efficiënter inrichten van de zorg”, aldus Marieke Pierik, maag-, darm-, leverarts van het Maastricht UMC+. ‘MijnIBDcoach’ begeleidt via internet patiënten met een chronische darmaandoening. Op een interactieve manier leert de patiënt meer over zijn ziekte.

De patiënt kan makkelijk contact opnemen met de arts. De arts kan op zijn beurt de patiënt op afstand volgen en ingrijpen wanneer dat nodig is. Pierik: “Willen we de kosten in de toekomst beheersbaar houden, dan zijn structureel veranderingen in de zorg nodig. E-health toepassingen zoals ‘MijnIDBcoach’ zijn uitermate geschikt om het zorgproces efficiënter in te richten, zonder het belang en de behoeften van de patiënt uit het oog te verliezen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren