Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De vrouwfiguur van Adrie

‘Boetseren geeft me zo veel plezier’

Toen het seniorenhobbycentrum SHC uit mijn woonplaats Mill me vroeg of ik mee wilde werken aan het opzetten en leidinggeven aan een hobbygroep boetseren, zei ik gezien mijn achtergrond meteen ja. Zoiets leek me ontzettend leuk”, zegt hobbykeramist Adrie de Backer (77). “Als docent bouwtechniek aan de lts heb ik in Maastricht namelijk een applicatiecursus handvaardigheid gevolgd, inclusief zogeheten ‘plastische vormgeving’, het werken met klei dus. Daar is, door de aanraking met klei, mijn liefde voor dit materiaal ontstaan. Het mooie is, met klei kun je vrijwel elke vorm maken, je kunt materiaal toevoegen of wegnemen al naar gelang je fantasie. De laatste jaren, eigenlijk sinds m’n VUT en pensioen, ben ik intensief bezig met het maken van keramiek. Ik ben voornamelijk een autodidact, hoor. Ik geef mijn fantasie graag de ruimte. Vooral het boetseren van mens- en dierfiguren vind ik leuk. Inmiddels staat mijn huiskamer aardig vol met mijn eigen keramiekbeelden, haha. Eén van mijn meest dierbare beelden is deze gestileerde vrouwfiguur, waarbij voor mij de ‘vormspanning’ – zoals ik dat noem – belangrijk is. Maar bovenal geeft boetseren me elke keer weer zo veel plezier!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren