Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Vuist tegen antibiotica resistentie

Antiobiotica-resistentie is al jaren een onderwerp van discussie in de gezondheidszorg. Door onzorgvuldig gebruik worden steeds meer bacteriën ongevoelig voor de werking van antibiotica.

Eenvoudig te genezen ziektes als een blaas- of longontsteking kunnen daardoor weer levensgevaarlijk worden. Dit jaar organiseerde de EU in Parijs een overleg over de strijd tegen antibiotica-resistentie. Maar liefst 82 organisaties namen deel aan deze gezamenlijke actie, waaronder de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Het doel van de gezamenlijke strijd is naast het steunen van bestaande initiatieven ook het zetten van concrete stappen om de resistentie te verminderen. Wereldwijd vallen er jaarlijks 700.000 doden als gevolg van antibiotica-­resistentie.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren