Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Mannen verdienen extra aandacht

Overgewicht heeft nadelige gevolgen voor de gezondheid. De kans op hart- en vaatziekten neemt toe. Specifiek voor mannen geldt dat overgewicht extra urologische klachten geeft.

Voor hoogleraar urologie prof. dr. Eric Meuleman aanleiding om in zijn afscheidsrede extra aandacht te vragen voor mannen. “Het aantal mannen met overgewicht en obesitas is de afgelopen jaren gestegen. Met de stijging in overgewicht zijn ook de medische problemen toegenomen die een verhoogde kans geven op hart- en vaatziekten”, vertelt Meuleman.

Voorbeelden van die medische problemen zijn hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en bloedsuiker. “Veel voorkomende urologische symptomen zoals plasklachten, erectiestoornissen en testosterontekort, blijken hiermee nauw samen te hangen. Deze mannen verdienen extra aandacht.” Uit onderzoek blijkt dat het volgen van een goed leefstijlverbeteringsprogramma ook leidt tot een vermindering van urologische klachten. Het advies is daarom extra aandacht te besteden aan mannen die met plasklachten en seksuele klachten bij de huisarts op het spreekuur verschijnen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren