Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Joods Museum

Het Joods Museum in Amsterdam heeft een nieuwe vaste tentoonstelling over de geschiedenis van joden in Nederland van 1600 tot 1900, met het verhaal van joodse migranten die uit alle windstreken naar de Republiek der Verenigde Nederlanden kwamen.

Bovendien is er tijdelijk een bijzondere expositie gewijd aan de artistieke nalatenschap en de betekenis van de Duits-joodse kunstenares Charlotte Salomon. Voor het eerst wordt haar werk ‘Leven? of Theater?’ compleet en bij elkaar gepresenteerd; bijna 800 gouaches waarmee ze een indringend beeld schetst van haar leven en gedachtegoed in de oorlogsjaren. Als spiegel van de ziel. Charlotte is precies honderd jaar geleden geboren, op 26-jarige leeftijd werd ze vermoord in Auschwitz.

31/12
geelvink.nl
020-6390747

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren