Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

HuishoudTIP van Emile Bode: Adventsster

De moeder van mevrouw Goudzwaard (82) had in de adventstijd een brandende Hernhutterster voor het raam. “We kochten de ster lang geleden als bouwpakket en ik mocht als kind meehelpen.

De papieren ster maakte veel indruk op mij”, schrijft mevrouw. “Zouden deze sterren nog te koop zijn?” Wis en waarachtig! De Hernhutters zijn een Evangelische Broedergemeenschap uit Zeist. In 1897 maakte Pieter Hendrik Verbeek van de ster een bouwpakket. En je kunt deze nog steeds kopen bij de winkel van de museumstichting Het Hernhutter Huis aan het Zusterplein 20 in Zeist. Zie hernhuttersterren.nl. De ster is ook via adventssterren.nl te koop. De goedkoopste is € 16,- maar ik zou voor de grotere gaan van € 28,50. Wel zelf een lampje in doen.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren