Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De kerststal van Jeanne

Ik ben opgegroeid met het geloof en kerst betekent nog steeds veel voor me”, zegt Jeanne Coolen (80) uit Schijndel. “Enkele jaren geleden heb ik mijn kerststal van gips gemaakt en daarna nog eentje van fotopapier. Ook al had ik weinig boetseerervaring, toch is het me gelukt om twee mooie kerststallen te maken, inclusief levensechte gezichtsuitdrukkingen.

Bij deze van gips moest ik snel zijn, want binnen twintig minuten is het hard. Onze kinderen en kleinkinderen komen met kerst langs. Dat we een hele muzikale familie hebben, maakt het extra bijzonder. Twee kleinkinderen spelen mooi viool, een ander piano, een derde dwarsfluit en er zit ook een zangeres bij. Dus dat belooft een avond vol kerstliederen te worden, maar ook spelen we stukken van Bach. Het enige trieste aan deze editie is dat mijn man Frans (84) een paar maanden terug plotseling blind is geworden aan beide ogen. Door een zeldzame reumatische aandoening bij de aderen. De artsen zaten er helaas naast met hun diagnose. Hadden die tijdig ingegrepen, dan had hij zijn zicht nog gehad. Toch houden we de moed erin en proberen er iets moois van te maken, ook van kerst.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren