Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn vrouw is wel erg losbandig

Ben ik jaloers? Vast, maar is daar iets mis mee? Ik vind dat als we samen naar een feestje gaan, mijn vrouw – zeker als ze een drankje op heeft – veel te ‘los’ met andere mannen omgaat: ze is aanhalig, hangt om hun nek, deelt kusjes uit. Dat gaat me echt te ver en ik heb er weleens wat van gezegd, maar haar reactie is dan dat ik me niet aan moet stellen, dat het niets voorstelt. Maar mijn zin om nog feestjes te bezoeken, verdwijnt zo wel.

Bent u jaloers? Ik weet het niet, het lijkt me logisch dat u het gedrag van uw vrouw niet acceptabel vindt. Om de nek van andere mannen hangen, ze aanhalen en kusjes uitdelen vind ik respectloos naar u (en de andere aanwezigen) toe. Dus in mijn ogen stelt u zich helemaal niet aan. Er is hier maar één persoon die zich aanstelt en dat is uw vrouw. Hoe nu verder? Door er iets van te zeggen voelt zij zich aangevallen en het enige wat haar dan nog overblijft is zichzelf verdedigen. Dat heeft u al een keer ervaren.

Wat u beter kunt doen, is haar vragen of ze in de gaten heeft wat drank met haar doet, waarna u haar liefdevol duidelijk maakt hoe u haar ziet veranderen tijdens het nuttigen van te veel alcohol. Leg haar uit dat het haar niet aantrekkelijker maakt en dat u zich eigenlijk een beetje schaamt voor haar gedrag. Vertel dat u het niet fijn vindt om haar om de nek van anderen te zien hangen of te zien dat ze andere mannen aanhaalt. U wilt haar immers niet met anderen delen. Maar nu een vraag aan u: laat u haar wel duidelijk merken dat u haar nog aantrekkelijk vindt? Het kan namelijk dat ze meer aanhankelijkheid nodig heeft dan u haar geeft. Zo simpel kan het ook zijn en dan weet u wat u te doen staat, toch?

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren