Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Papegaai Paco van Martin

Oorspronkelijk komt Martin van de Korput (55) uit Breda, maar hij woont inmiddels al 28 jaar in Spanje.

“Ik kwam als amateurwielrenner vaak voor trainingsstages in Spanje en had eenmaal terug in Nederland steeds last van heimwee. Dus toen ik stopte met wedstrijden, heb ik mijn spullen gepakt en zocht ik de zon op. Het leven in Spanje bevalt heel goed. Veel zon en meer vrijheid van leven.” Papegaai Paco (15) is Martins trouwe metgezel in huis. “Ik werk hier als klusjesman en tuinman, en zodra ik na mijn werk thuiskom, heeft Paco leuke verhalen.

Als hij trek heeft, zegt hij: ‘Martin, ik wil fruihuit!’ En ’s ochtends roept hij enthousiast: ‘Oh wat is het toch een prachtige dag, ’t zonnetje schijnt!’ Ook doet hij gerust volledige telefoongesprekken na, ongelooflijk! Hij was een keer geschrokken en in paniek weggevlogen. Na een dag en een nacht buiten fluiten – want zo communiceren we met elkaar – vond ik hem weer terug omdat hij me hoorde en terugfloot. Toen hij me zag, was hij zo blij dat hij huilde als een hondje, zo lief.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren