Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De mythes en Mata Hari

Precies honderd jaar na haar dood vertelt het Fries Museum in Leeuwarden met een spectaculair ingerichte tentoonstelling voor het eerst zo uitgebreid en compleet het levensverhaal van Margaretha Geertruida Zelle.

Deze dochter van een welgestelde hoedenverkoper uit Leeuwarden groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot de wereldberoemde danseres Mata Hari. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog werd ze door de Franse geheime dienst opgepakt en geëxecuteerd op verdenking van spionage. Veel buitenlandse musea stelden bijzondere bruiklenen beschikbaar. Een primeur zijn de ‘bewijsstukken’ uit Franse militaire archieven.

Haar eigen plakboeken met krantenknipsels uit die tijd zijn er te zien en ook het net gerestaureerde schilderij dat Isaac Israël van Mata Hari maakte hangt op de expositie.

14/10-2/4
friesmuseum.nl
058-2555500

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren