Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Humor in de Gouden Eeuw

Door het Frans Hals Museum in Haarlem is een overzichtstentoonstelling gemaakt van humor in de Nederlandse 17de-eeuwse kunst. Het was met name Frans Hals (foto) die het aandurfde vaak volkse figuren met een gulle lach te schilderen. In zijn genrestukken nemen vrolijkheid, scherts en pikanterie een prominente plaats in.

Ook Rembrandt, Jan Steen en Judith Leyster maakten veel beeldgrappen in hun schilderijen. Ondeugende kinderen, dwaze boeren, malle dandy’s, drinkebroers, kwakzalvers, koppelaars, luie dienstmeiden en lustige dames; ze figureren in grote getalen in topstukken uit de Gouden Eeuw.
Uitgeverij Waanders de Kunst maakte naar aanleiding van de expositie een mooi boek.

18/3
Totfranshalsmuseum.nl
023-5115775

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren