Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Aids nog steeds groot probleem

Anders dan wat veel mensen denken, is aids wereldwijd nog steeds een groot probleem. Ook al zijn er nu medicijnen om een hiv-infectie te behandelen, sterven er nu drie keer zoveel mensen aan aids dan in de jaren negentig.

In 1997 was de epidemie op haar hoogtepunt met 3,5 miljoen nieuwe infecties. In de jaren daarna daalde het aantal infecties stap voor stap, maar de laatste vijf jaar lukt het niet het aantal infecties verder terug te dringen. Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Een dag waarop wereldwijd de strijd tegen aids in de schijnwerpers staat en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren