Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Zuzu moet blijven

Zijn moeder heeft nog hoop, maar donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van de vijfjarige Zuzu.

Als het aan de IND ligt, wordt hij zo spoedig mogelijk uitgezet naar Irak. Het gezin is uitgeprocedeerd. Wat het extra moeilijk maakt, is dat Zuzu het Syndroom van Down heeft. Hij heeft speciale zorg en begeleiding nodig. Dat krijgt hij niet in Irak, waar het niet veilig is en kinderen met een verstandelijke beperking worden uitgelachen en bespuugd. Ongelooflijk als je ziet wat een heerlijk joch het is. In de uitzending van 10 oktober besteedden we in ‘Hallo Nederland’ aandacht aan deze schrijnende situatie.

Zuzu maakt in Irak geen schijn van kans. Hij komt daar in een vluchtelingenkamp, waar zijn zwakke luchtwegen niet bestand zijn tegen de slechte hygiënische omstandigheden. Volgens de kinderarts en psycholoog die hem nu in Amersfoort begeleiden, zal Zuzu in Irak fysiek, mentaal én in zijn ontwikkeling enorm achteruit gaan. Stadsgenote Deborah Ligtenberg trok zich het lot van Zuzu aan en besloot een petitie op te zetten. Alleen demissionair minister Blok van Veiligheid en Justitie kan er namelijk voor zorgen dat Zuzu niet het land wordt uitgezet. Ik heb besloten dit hartverwarmende initiatief te ondersteunen en me hard te maken voor Zuzu. Ik roep u op om massaal de petitie te ondertekenen op www.zuzumoetblijven.nl. Laat uw stem horen om uitzetting
te voorkomen!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX,
deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van
MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren