Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Ze voelt goed aan wanneer je verdriet hebt

Ze zeggen weleens dat Tibetaanse Terriërs kleine mensen in een hondenlichaam zijn. En dat klopt volgens mij hoor”, zegt Marcella van der Meer (51) uit Amsterdam.

“Mijn Dacha is intelligent en heel gevoelig. In een gezelschap voelt ze de sfeer perfect aan, soms nog beter dan de personen zelf. Ze weet bij wijze van spreken eerder dat je verdrietig bent dan jijzelf… Dan komt ze voor je staan en kijkt ze je heel zielig aan. Ik hou ontzettend veel van Dacha. We zijn heel hecht samen. Ze is al vijftien jaar oud en ik wil zo veel mogelijk van haar genieten.

Zelfs als ik uit eten ga, neem ik haar mee. Restaurants waar honden niet welkom zijn, krijgen mij ook niet als klant. Want ook in restaurants is ze de zoetste hond die er bestaat. Ze heeft een lief en trouw karakter. Ze is niet in alles makkelijk, want het is een hele moeilijke eter. Uiteindelijk bleek dat ze alleen een soort ‘menseneten’ lust, zoals kipfilet met rijst of lamshart met rijst en groenten. Slapen doet ze in haar mandje naast ons bed. Dicht bij mij in de buurt. Dat vinden Dacha en ik het fijnst.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren