Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik schaam me voor de buren

Met enig schaamtegevoel leg ik mijn probleem aan je voor. Sinds kort woont een jong stel naast me. Aardige mensen, alleen hun liefdesleven is tamelijk luidruchtig. Ik voel me gewoon niet meer prettig in mijn woning als ik al die geluiden aan moet horen. Het gaat ook maar door. Hoe laat ik dat nu stoppen? Ik kan toch moeilijk op mijn buren afstappen met de vraag minder lawaai te maken tijdens het seksen… 

Eugenie

U zegt dat ze nog niet zo lang naast u wonen? Dan zijn ze vast niet op de hoogte van het feit dat de huizen niet goed geïsoleerd zijn wat geluid betreft. Zeker als u zelf geen lawaai maakt en de tv ook niet al te hard heeft staan, denken zij dat niemand hen kan horen, omdat zij u niet horen. Bovendien: bij de verkoop zal de vorige eigenaar vast niet hebben gezegd dat de muren nogal dun zijn.

Dus: koop een welkomstbloemetje, biedt dat aan en vraag hen hoe de nieuwe woning hen bevalt. Zodoende komt er vast een kort gesprekje op gang en dat geeft u de kans hen netjes op de hoogte te stellen van het feit dat u hen hoort. Hoe? Wel, u kunt zeggen dat u het leuk vindt dat zij uw buren zijn en dat u hoopt op een fijne omgang. “Want buren zijn belangrijk… zijn jullie trouwens op de hoogte van het feit dat de muren heel erg dun zijn?” Dan komt er vast een “Nee”. Vertel dan maar lachend dat u dat al dacht, dat dat best vervelend is, zo’n dunne muur. Wacht vervolgens af of ze hebben begrepen wat u bedoelde en zo niet, tja, dan toch maar een keer zeggen dat u het fijn vindt dat ze zo van elkaar houden, dat u zich een beetje geneert voor het verzoek, maar of het liefdesspel wat zachter kan… Ik hoop dat het zover niet hoeft te komen voor u!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren