Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Een prachtig instrument, maar wel zwaar

Hij begon op twaalfjarige leeftijd als slagwerker, maar stapte al gauw over naar de sousafoon, omdat ze daar bij zijn drum- en showband Adest Musica mensen voor zochten.

“De sousafoon is een prachtig instrument om te bespelen, alleen vallen foutjes meteen op”, lacht Koos Hoogervorst (56) uit Sassenheim. “En het is een zwaar instrument. Er hangt zeventien kilo aan je linkerschouder en soms moet je er bij een optreden kilometers lang mee lopen!” Om daar energie genoeg voor te hebben, zorgt Koos voor een stevig ontbijt.

“Daar krijg je kracht van”, zegt hij. Ging het vroeger bij optredens meer om de sfeer en de gezelligheid, nu wordt een uitvoering haast als topsport benaderd. “Maar we hebben tijdens het muziek maken nog steeds plezier hoor, er wordt tegenwoordig echter meer op details gelet. Alles moet foutloos uitgevoerd worden. Zo’n Wereld Muziek Concours in Kerkrade afgelopen zomer, dat is zo ongeveer de Olympische Spelen van de marching en showbands geworden! Er wordt als muzikant echt het uiterste van je gevraagd. Maar als de uitvoering lukt, geeft het je een onbeschrijflijk mooi gevoel. Die beloning neem je met z’n allen mee naar huis en vergeet je nooit meer.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren