Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Operatie toiletpot

HuishoudTIP van Emile Bode

Het is mij een raadsel dat er nog steeds mensen zijn die kalkstrepen niet kunnen verwijderen in de toiletpot waar het water blijft staan. Het beste is gewoon voor het slapen gaan een halve fles schoonmaakazijn in de pot en langs de randen spuiten. De volgende ochtend kunt u de strepen dan eenvoudigweg met een borstel verwijderen.

Als u erg zuinig bent, kunt u eerst langs de randen een aantal toiletpapiertjes leggen en daar de azijn op spuiten. Of eerst met een bekertje een beetje water uit de pot verwijderen. In beide gevallen heeft u minder azijn nodig.

U kunt ook antikalkmiddelen gebruiken. Dat deed een lezer, maar het hielp niet. Toen spoot ze daar Glorix bleekmiddel overheen en weg kalkstrepen!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren