Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Dit is voor mij een kostbaar familiebezit’

Als kind kwam ik voor, na en zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog graag op kampeerterrein Het Witte Paard bij de boerderij van mijn oma en opa in Hilversum.

Er hing een gezellige drukte en er was een speeltuintje voor kinderen. Van mijn oma kreeg ik altijd een gevulde koek en een flesje fris uit een kogelflesje met beugeldop. Ik voelde me er als kind heel welkom en gelukkig”, vertelt Janny Vlashof (83) uit de omroepstad. “Voor mijn kleinkinderen heb ik nu altijd een pot drop klaar staan.

Zodat ze straks hopelijk ook zo’n herinnering aan mij zullen hebben. Toen ik tien jaar was, kreeg ik van mijn oma dit witte paardje van ivoor, naar de naam van het kampeerterrein. Dit is voor mij een kostbaar familiebezit. Ik geef het straks door aan mijn dochter en aangezien zij geen kinderen heeft, geeft zij het weer door aan haar nicht, zodat het in de familie blijft. Op de plek van het kampeerterrein van mijn oma en opa staan nu woonhuizen. Gelukkig heb ik via Facebook nog een paar foto’s van toen kunnen krijgen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren