Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De striptekeningen van Jan

Hij heeft al honderden strips getekend, maar Jan van Haasteren (81) uit het Noord-Hollandse Bergen, bekend van zijn strips en tekeningen voor legpuzzels, ervaarde het als een groot gemis dat hij een doos met meer dan tweehonderd originele strips die hij ooit voor de ‘Jippo’ en de stripmagazines ‘Pep’ en ‘Eppo’ had getekend, kwijt was.

“Ik heb deze originelen destijds aan de bank als onderpand moeten geven toen een zakenpartner van me een lening voor ons had afgesloten. Maar die zakenpartner en ik gingen uit elkaar en bij de bank hadden ze die strips kennelijk zo goed opgeborgen, dat 22 jaar lang niemand ze meer kon vinden. Maar onlangs kreeg ik eindelijk het verlossende telefoontje van een medewerker van de Rabobank, dat ze mijn strips hadden teruggevonden!

En omdat we zo lang hebben gedacht dat ze verloren waren gegaan, waren ze zo sportief om mij de tekeningen gratis terug te geven. Dat was best een emotioneel moment voor mij, want ik had die tekeningen al 22 jaar niet meer in mijn handen gehad. Ik had ze graag willen gebruiken voor mijn 290 pagina‘s tellende oeuvreboek ‘Van striptekenaar tot puzzelfenomeen’. Met deze teruggevonden strips zijn heel wat verhalen voor mij gelukkig weer compleet!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren