Abonnementen service: 035 - 2019505

Nachtbroeder

Iedere week in de nacht van donderdag op vrijdag wordt tussen 2.00 en 6.00 uur op NPO Radio 1 ‘Nachtzuster’ uitgezonden. In dit MAX-programma worden door de luisteraars de meest uiteenlopende vragen gesteld én beantwoord.

Nachtzuster Astrid de Jong slaapt even bij tijdens een welverdiende vakantie en vaste invaller Ron Vergouwen sloeg een weekje over. Daardoor kon ik mijn radiodebuut als presentator maken. Nou, ik kan u zeggen, dat was een pittige klus. Ik had de fout gemaakt niet een paar uurtjes vooruit te slapen. Gedurende de eerste drie uur hield ik het nog wel vol, ook wel door de adrenaline die zo’n debuut op de radio nu eenmaal geeft. Je hebt toch alleen maar je stem tot je beschikking. Echter, het laatste uur, tussen 5.00 en 6.00, had ik het zwaar. Maar ik vond het ontzettend leuk om te doen. En deze ervaring heeft tot twee inzichten geleid. Ik sprak opvallend veel blinde mensen en ouderen die de slaap niet konden vatten en even hun verhaal konden doen. Dan zie je dat radio ook midden in de nacht een belangrijke functie heeft. En het respect dat ik toch al had voor nachtzuster Astrid is alleen nog maar versterkt. Ik geef het je maar te doen: iedere week vier uur lang in de nacht een programma presenteren. Ik weet nu een beetje hoe dat voelt. Petje af!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van
MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren