Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn ex-vrouw stalkt mij

Na jarenlange ruzies zijn mijn vrouw en ik uiteindelijk uit elkaar gegaan. Het was niet meer vol te houden. Ik heb mijn leven zo goed en zo kwaad als het ging proberen op te pakken. Maar mijn ex gunt me kennelijk geen rust, want ze zit me voortdurend dwars. De pesterijen hebben allerlei vormen aangenomen: kwaadsprekerij op social media, valse internetbestellingen op mijn adres, achtervolgen en beloeren. Hoe kan ik ervoor zorgen dat zij daarmee stopt?
Harry

In deze voor u zeer ernstige zaak maak ik de keuze u slechts te adviseren in de mogelijke stappen. Waartoe u ook besluit: het is zaak om een dagboek bij te houden waarin u de acties opschrijft waarmee uw ex uw leven verstoort. Zoals u het beschrijft, heeft u inderdaad te maken met stalking en dat is strafbaar. U kunt dus naar de politie gaan, omdat u dermate wordt lastiggevallen dat het uw functioneren belemmert en uw integriteit via social media aantast. Indien u de politie inschakelt, heeft u de mogelijkheid tot aangifte of melding. Bij melding komt de politie nog niet in actie, maar verzamelt wel uw ervaringen die van nut kunnen zijn als u op een gegeven moment wel aangifte doet. Bij aangifte komt een serieuze procedure tot stand. De politie komt in actie, wat grote gevolgen kan hebben voor uw ex. Wilt u dat? De andere stap die u kunt nemen is Slachtofferhulp inschakelen. Deze instantie heeft dermate expertise in het oplossen van dergelijke problemen waar ik niet aan kan tippen.

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren