Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Royaler leven van geld verkocht huis

We hebben ons huis verkocht. Daar houden we 95.000 euro aan over. We hebben nog een aardige spaarrekening, vooral voor onze uitvaartkosten. Is het verstandig het geld van ons huis maandelijks met zo’n 400 of 500 euro aan te spreken voor allerlei dagelijkse uitgaven?

Familie Puijt

U beiden heeft al de mooie leeftijd van 83 jaar bereikt, maar het is toch heel verstandig om goed te letten op uw geld. Uw vermogen is gegroeid met 95.000 euro en waarschijnlijk (net) niet te hoog voor de zorgtoeslag. Als u alles bij elkaar niet meer geld heeft dan 131.000 euro, mag u die toeslag houden. U zult jaarlijks wel ongeveer één procent aan vermogensheffing moeten gaan betalen. Dat zal op ongeveer 500 euro per jaar komen. U krijgt wel wat meer woonlasten. Uw huur van ruim 700 euro zal duidelijk hoger liggen dan uw vroegere hypotheekkosten. Maar ondanks dat kunt u het zich veroorloven wat ruimer te leven. Denk aan gezellige uitjes of iets nieuws voor de flat. Als u 600 euro per maand van uw kapitaal afsnoept, kunt u dat zeker tien jaar volhouden. Door de lage rente zal uw geld helaas maar weinig aangroeien. Maar toch: veel plezier!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren