Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

La grande finale!

Het slotweekend van de Tour de France, met een tijdrit in Marseille en de galavoorstelling op de Champs Elysées.

Wat stelt de ‘parade’ door hartje Parijs, acht rondjes van zeven kilometer, eigenlijk voor? “In sportief opzicht niets, want de Touruitslag staat vast”, vertelt Gio Lippens, finishverslaggever van ‘Radio Tour de France’. “Bijna altijd draait het uit op een moordende massasprint. De voor mij mooiste aankomst op de Champs Elysées was die van 1996. Met kippenvel op de armen zat ik achterop de motor van Raymond Nackaerts. Terwijl ik verslag uitbracht juichten honderdduizenden toeschouwers, onder wie knotsgekke Deense fans van Bjarne Riis, langs de kant van de legendarische boulevard de karavaan toe. Magische momenten. Nu mogen de motoren niet meer over de heilige steentjes rijden.”

Tour de France
Zaterdag 22 en zondag 23 juli
NOS Studio Sport en Eurosport

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren