Abonnementen service: 035 - 2019505

Fryslân Boppe!

Ik houd van water en van boten. En ik heb Friese roots. Daarom is het niet zo gek dat ik, toen ik eenmaal op een skûtsje had meegevaren om de Friso Bokaal, dolenthousiast ben geworden over skûtsjesilen. Ook al waaide het toen hard en sloeg het Leeuwarder (sorry: Ljouweter) skûtsje waarop ik zat bijna om. Terwijl ik helemaal niet goed kan zwemmen…

In het westen weten we er niet zo veel van. Jammer, want ik vind het echt een onderdeel van de Nederlandse cultuur. Het ziet er ook nog ’s prachtig uit! MAX heeft een documentaire over het Ljouwerter skûtsje en zijn schipper Siete Meeter gemaakt, die we uitzenden op 5 augustus (20.20 uur op NPO 2). Dat is de eerste dag van de SKS skûtsjesilen (de belangrijkste zeilwedstrijd van skûtsjes). In samenwerking met Omrop Fryslân laten we vervolgens dagelijks een samenvatting van de wedstrijden en de fantastische sfeer daaromheen zien.

Ik verheug me nu al op de spannende wedstrijden en het schitterende schouwspel dat ze opleveren! Wedden dat u ook verkocht bent bij het meebeleven van deze geweldige traditie?

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren