Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De toegevoegde waarde van Gullit

Het oefenpotje tegen Ivoorkust stelt niet zo veel voor, het WK kwalificatieduel van vijf dagen later tegen Luxemburg des te meer. Winnen moet voor Oranje geen probleem zijn; het gaat er wel om flink te scoren.

In Rotterdam zitten Dick Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit naast elkaar op de bank. Advocaat wilde, wat we van KNVB-directeur Hans van Breukelen begrijpen, Gullit er per se bij hebben.
“Dick heeft Ruud er hoofdzakelijk bijgehaald vanwege diens uitstraling. Iedereen kent hem”, zegt Peter Houtman die bij Feyenoord drie seizoenen met Gullit samenspeelde en hem meemaakte tijdens diens (korte) trainerschap in de Kuip. “Dick is de baas. Hij bepaalt. En Ruud schikt zich in die rol.

Hij staat vooral tussen de spelers en ze kunnen hun hart bij hem luchten, terwijl Dick zich afstandelijker opstelt.” Houtman, bijna twintig jaar stadionspeaker bij de regerend landskampioen, kent Gullit door en door. “Ik zie hem nog voor me, met die dreadlocks van hem. Hoewel hij pas negentien was, zei hij altijd wat hij dacht en ik vond hem heel eerlijk en transparant. Je wist wat je aan hem had, hij zette je niet op het verkeerde been. Nog steeds vind ik hem open en duidelijk. Advocaat-Gullit lijkt me een prima combi, waar ik best vertrouwen in heb.”

Nederland-Ivoorkust
Zondag 4 juni 19.30 uur SBS 6

Nederland-Luxemburg
Vrijdag 9 juni 20.45 uur NOS Studio Sport

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren