Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Het troostsieraad van Nicole

‘Mijn moeder betekende alles voor mij’

De meest dierbare herinnering aan mijn moeder? Ik kan er niet eentje speciaal uitkiezen, ze zijn voor mij allemaal speciaal! Haar grote liefde, haar zorg, haar aanwezigheid, het feit dat ze er altijd voor me was, haar kunst om blij te zijn voor mij, dat ze mijn grootste fan was, haar kookkunst, en de geefster van mijn grootste geschenken: mijn leven, mijn creativiteit, mijn zusje, mijn jeugd… En zo kan ik nog wel even doorgaan”, zegt Nicole van Heeswijk (53) uit Hengelo. “Mijn moeder betekende alles voor me. Daarom voel ik het gemis zo. Wel heb ik sinds haar dood iets heel dierbaars in huis. Naast dat ze altijd in mijn hart en ziel is, is ze nu ook min of meer ‘lijfelijk’ aanwezig in mijn huis. Ik heb namelijk een zilveren herinneringsdoosje gemaakt, met op de bovenkant twee afdrukken: eentje van haar duim en een van haar vinger. Die afdrukken heb ik voor ons afscheid zelf gemaakt. Binnenin het doosje zit wat as van mijn moeder. Mijn zusje heeft er ook een. Voor ons is het een soort troostsieraad, een stil momentum voor mijn moeder. Zo maak ik meer troostsieraden voor mensen die een dierbare zijn verloren. Misschien heeft mijn moeder me ook hierbij weer geïnspireerd.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren