Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Allemaal taart!

Wat begon als een bakwedstrijd in zorgcentrum Eerdbrand in Eindhoven, is uitgegroeid tot een groot evenement waar mensen uit de wijk ook bij betrokken zijn.

Heel Eerdbrand Bakt! Niet alleen de bewoners van het zorgcentrum, de hele wijk is actief met bakken. Zelfs de kinderen van de twee basisscholen uit de buurt bakken mee. Het is voor de derde keer dat dit evenement wordt georganiseerd en het wordt steeds uitgebreider.

Jong en oud samen
Antoinette Vrijsen, de organisator van Heel Eerdbrand Bakt: “Het idee is ontstaan, omdat ik ‘Heel Holland Bakt’ zo’n leuk programma vindt. Drie jaar geleden heb ik het voor het eerst georganiseerd, alleen voor de cliënten van het verzorgingshuis. Het was meteen een groot succes. Het jaar daarop deden kinderen van een basisschool mee en dit jaar heb wij buurtbewoners benaderd om mee te doen.”

Bakken maar…
Natuurlijk mag zo’n evenement niet te veel kosten, dus werkt Antoinette veel met sponsoring door de plaatselijke middenstand. De werkgroep Heel Eerdbrand Bakt helpt haar bij de organisatie.
Livinia Reintjes is een van de leden van die werkgroep. Zij benaderde MAX Maakt Mogelijk met de vraag of wij een professioneel jurylid konden leveren. Want naast de bakker van het huis zelf en de dames van de plaatselijke chocolaterie is een bekende bakker in de jury ook altijd leuk. Francis Kuijk, een van de finalisten van ‘Heel Holland Bakt’ wilde graag meedoen. “Heerlijk weer even ‘Heel Holland Bakt’, maar dan in Eerdbrand!”

De jury bepaalt
Op lange tafels staan 34 taarten uitgestald. De jury begint bij de taarten van de leerlingen van de basisscholen de Schelp en de Bosuil. Dat zijn er acht, allemaal even mooi. Francis Kuijk: “Ze hebben enorm hun best gedaan en ze waren allemaal erg lekker. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat is basisschool de Schelp, met een half puntje verschil.” Dan kan het proeven van de overige 26 taarten beginnen. Alle afdelingen hebben met elkaar een taart gebakken. Francis: ”Sommige afdelingen hebben echt enorm uitgepakt, maar ze waren allemaal erg lekker.” Als de jury alle taarten geproefd heeft, worden ze verdeeld onder de bewoners en bezoekers. Tussendoor zorgen Ellen Stavast en Hans Linssen, activiteitenbegeleiders en contactclowns, voor een muzikale en humorvolle invulling van de middag.

En de winnaar is…
De wisseltrofee gaat naar de afdeling ‘Het Rif’, die een taart bakte in de vorm van een geel lentehart vol vlindertjes en bloemetjes. Antoinette: ”Het kost ieder jaar weer heel veel tijd, maar het geeft zo veel voldoening om al die mensen bij elkaar te zien. Volgend jaar ben ik met pensioen, maar zal ik zeker betrokken blijven bij dit speciale evenement.”

MAX Maakt Mogelijk zet zich in voor ouderen in binnen-en buitenland én steunt bijzondere initiatieven. Meld uw project of wens via info@maxmaaktmogelijk.nl. Kijk voor meer informatie op www.maxmaaktmogelijk.nl.

Tekst: Ellen Wilmink
Foto’s: Jack Vogels

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren