Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De papegaaien van Wouter

Als klein jochie van amper acht jaar oud stond Wouter Jansen al met vogels op de markt. “Dat maakte bij mij de liefde voor vogels los. Later ben ik met mijn vrouw Sonja overgegaan op de verkoop van papegaaien. Dat zijn zulke leuke en bijzondere dieren. Geweldig toch dat ze ook kunnen praten?

Een roodstaartpapegaai kan 700 woorden leren!” Wouter Jansen is inmiddels 67 en mag zichzelf tot de grootste papegaaienkenners van Nederland rekenen. “Soms, als een dierenarts geen diagnose kan stellen, weet ik het antwoord wel. Een roodstaartpapegaai die alsmaar moest overgeven, mankeerde niks. Had gewoon een sterke paringsdrift. Een papegaai die zwaar ademde, bleek met z’n kooi in de zon te zijn gezet. Papegaaien kunnen slecht tegen felle zon. Dat soort dingen zie je al snel door de jarenlange ervaring.” Samen met zijn zoons Dennis (43) en Robert Jan (41) runt hij in Den Ilp al jaren ‘Dennis Papegaaien.’ Hij heeft ooit zelfs een papegaai aan Beatrix verkocht. “Jaja, persoonlijk! Heb ik samen met onze toenmalige koningin een kopje koffie uit een plastic bekertje gedronken, prachtig! Ik vond het een hele lieve vrouw.” Met twee van zijn vogels moest hij naar Frankrijk voor een tv-commercial met Paturain. “Die ene ara bleef maar Paturain roepen”, lacht Wouter.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren