Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De reuzenslakken van Dick

‘Van slakkenslijm krijgen mensen een mooie huid’

Aparte dieren hebben altijd mijn voorkeur gehad”, zegt Dick Jacobs uit Rotterdam. Vroeger had ik slangen, wandelende bladeren en wandelende takken. Zeven jaar geleden kwam ik in aanraking met Afrikaanse reuzenslakken. Echte kolossen hoor, bijna net zo lang als een courgette! Mijn reuzenslakken worden 3,5 tot 7 jaar oud. Ze hebben een warm leefgebied nodig, dus ik zorg dat het in hun bak minimaal 24 graden is. Ik ben dol op deze dieren, kan echt uren naar ze kijken. Alles gebeurt langzaam, maar dat is juist zo leuk! Besprenkel ik ze met warm water, dan worden ze helemaal enthousiast en glijden over elkaar heen. Ze eten graag courgette, komkommer, sla en andijvie en dat verbouw ik zelf. Biologisch natuurlijk. Want mijn slakken krijgen alleen het allerbeste. Ze hebben slecht zicht en doen alles op de geur, maar ik denk niet dat ze me aan mijn huidgeur herkennen, hoewel… wie weet. Ze zijn instinctiever dan je zou denken, hoor! In Azië, Engeland en Oekraïne wordt het slakkenslijm dat ze tijdens hun glijdende beweging achterlaten trouwens vaak door vrouwen gebruikt voor een mooie huid. Slakkenslijm helpt namelijk tegen rimpels en ouderdomsvlekken. Er zitten bepaalde aminozuren in, vitamine A, C, E en ook collageen. Sommige vrouwen laten in schoonheidssalons de slakken zelfs over hun gezicht of andere delen van hun huid glijden! De spiersamentrekkingen van het slakkenlijf zorgen ook nog eens voor een heilzame gezichtsmassage!”

Meer op www.reuzenslak.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren