Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Virus verspreidt zich razendsnel

Griep ontstaat door het influenzavirus. Het virus zit in slijm, snot en speeksel en verspreidt zich heel makkelijk via de lucht en via de handen naar iemand anders. Het virus nestelt zich in de luchtwegen en veroorzaakt daar een infectie, die doorwerkt in de rest van het lichaam. Eén tot drie dagen na de besmetting openbaren zich de eerste klachten; (hoge) koorts, rillingen, keelpijn, hoofdpijn en spierpijn. Vaak is er ook sprake van verkoudheid en droge hoest. Vanwege die laatste twee klachten zien mensen een ‘gewone’ verkoudheid soms ook voor griep aan.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren