Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Paul Verhoeven

Regisseur * 55 jaar tv en film * serie ‘Floris’ * ‘Wat zien ik!’ * ‘Turks Fruit’ * ‘Keetje Tippel’ * ‘Soldaat van Oranje’ * ‘De vierde Man’ * ‘Spetters’ * ‘Robocop’ * ‘Basic Instinct’ * ‘Showgirls’ * onafgemaakte verfilming van zijn boek ‘Jezus’ * ‘Zwartboek’ 

Hersenkraker 2015: speelfilm ‘Elle’ Een paar weken dook Verhoeven onder bij ‘de nonnen van Vught’. Reden: zijn Frans bijspijkeren voor zijn nieuwste speelfilm ‘Elle’. Met in de hoofdrol: Isabelle Hupert (62). Zij koos Verhoeven voor de verfilming van de thriller ‘Oh…’ van Philippe Djian. Hupert is dol op Verhoevens onconventionele manier van werken en lef. Negen jaar na ‘Zwartboek’ en vele afgewezen projecten verder, staat de regisseur weer op een grote set. Première van ‘Elle’: filmfestival van Cannes 2016, hoopt Verhoeven. “Misschien vinden ze ‘Elle’ wel te pervers, te duister, te expliciet. Zou kunnen. ‘Turks Fruit’ werd destijds geweigerd. ‘Viezigheid’.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren