Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De konijnen van Monique

Ze heeft een fulltime baan van veertig uur per week, maar is zo dol op konijnen dat Monique op den Brouw (46) uit Oosterhout circa vijf jaar geleden op vrijwilligersbasis een konijnenopvang aan een doorstart heeft geholpen. Om het konijnenleed te helpen voorkomen. “Bij de opvang nemen we de dieren over waar niemand meer voor zorgt. Maar ook konijnen uit dierenwinkels die te groot zijn geworden voor de verkoop. We proberen voor elk konijn een nieuw baasje te vinden. Het kost me bijna al mijn vrije tijd, maar ik vind het zo erg dat die diertjes soms zo moeten lijden, dat ik het er allemaal voor over heb”, zegt Monique op den Brouw uit Oosterhout. “Mensen doen konijnen vaak te snel weg omdat ze zich niet goed genoeg hebben voorbereid. Ze vergeten bijvoorbeeld dat het sociale dieren zijn. Ze horen niet moederziel alleen in een hok achterin de tuin, ze hebben juist een maatje nodig om mee te spelen. En ruimte om te kunnen rennen en om binkies (gekke sprongen) te kunnen maken. Anders worden ze ongelukkig. Ik heb niet alleen bij de opvang konijnen hoor, ook bij mij thuis lopen er vier rond, vrij door de huiskamer. Heel gezellig! Het zijn ontzettend leuke en intelligente dieren. Ze zitten in mijn hart, deze gekke beesten met hun leuke oren. Als ze met elkaar aan het spelen zijn en elkaar gaan wassen, dan zijn dat tafereeltjes waar ik soms uren naar kan kijken. Om die reden zal ik straks met kerst – of wanneer dan ook – nooit konijn of een ander dier kunnen eten.” Meer informatie op www.konijnenopvangbinkies.nl.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren