Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Manager Ellie is trots op Voedselbank-collega Regilio

Regilio begrijpt hoe het is uit een moeilijke situatie te komen

Na een bewogen leven begon Regilio vijf jaar geleden als heftruckchauffeur op het distributiecentrum van de Voedselbank in Amsterdam. Nu is hij er coördinator logistiek en transport.

Regilio (53): “Op mijn tiende kwam ik uit Suriname naar Nederland, maar ik moest mezelf redden. School vond ik niet leuk, dus daar ging ik niet naartoe. Ik vond op een gegeven moment werk bij het Gemeentelijk Vervoersbedrijf in Amsterdam, maar ondertussen was ik verslaafd geraakt aan alcohol en cocaïne. Ik kwam te vaak niet opdagen en raakte mijn baan kwijt. Mijn relatie ging uit en daardoor had ik geen woonplek meer. Ik leidde een tijd lang een zwervend bestaan en kwam geregeld in contact met politie en justitie. In 2008 kreeg ik ISD (Inrichting Stelselmatige Daders, red.) opgelegd. Het was mijn redding. In 2002 was ik al gestopt met drinken, in 2008 kon ik onder begeleiding ook stoppen met de cocaïne. Ik had een hulpverlener die me motiveerde om er weer wat van te maken en ik heb me strak aan mijn plan gehouden. In 2009 kwam ik bij de Voedselbank terecht. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat armoede is, wist ik wel. Het geeft me een goed gevoel om nu mijn steentje bij te dragen en anderen te kunnen helpen. Ellie heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Ze heeft zich altijd voor me opengesteld en biedt me perspectief.”

Goede coach
Ellie (59): “Regilio heeft vanaf het begin een enorme inzet getoond. Hij werkt hard, heeft een echte hands on-mentaliteit. Daarom heb ik hem de kans gegeven om van heftruckchauffeur door te groeien naar coördinator logistiek en transport. Hij heeft er de capaciteiten en motivatie voor. Door zijn achtergrond is Regilio ook een heel goede coach voor andere vrijwilligers. Hij begrijpt hoe het is om uit een moeilijke situatie te komen, maar weet ook hoe hij anderen zo kan steunen, dat ze ervoor gaan. Ik ben ontzettend blij met Regilio!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren