Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Tetske bezoekt eenzame Tiny om de week

‘Het voelt alsof ze mijn eigen dochter is’

Op aanraden van haar zus gaf Tiny zich op voor een maatje via het Rode Kruis. Nu krijgt ze om de week bezoek van Tetske, die iets maatschappelijks wilde doen naast haar werk. “Het idee dat ik zoveel voor haar beteken, doet me wat.” Tiny (93): “Sinds mijn man drie jaar geleden overleed, duren de dagen lang. Ik kom zelf uit een groot gezin, en houd van gezelligheid. Dan is alleen wonen best eenzaam. Doordeweeks vermaak ik me wel, maar de weekenden en dan vooral de zondag, zijn lange saaie dagen. Omdat ik geen kinderen heb en mijn eigen zussen ondertussen ook allemaal op leeftijd zijn, blijft er weinig contact over. Mijn jongste zus vond dat ik te veel alleen was en regelde Tetske voor me via het maatjesproject van het Rode Kruis. Ze kwam kennismaken en het klikte. Bij het afscheid gaf ik haar een kus en zei ik: ‘Mag ik je een kus geven, dan doen we gewoon net of dit eigen is.’ Nu komt ze een keer in de twee weken. Laatst zijn we naar de geitenboerderij gegaan, dan drinken we daar een kop koffie, enig is het. En met Kerst nam ze me mee naar de kerk. Heel leuk was dat. Ik ben katholiek, maar het lukt me niet om zelfstandig naar de kerk te komen. Ik ben heel dankbaar dat Tetske bij me langskomt, zo’n hartelijke, vriendelijke en behulpzame meid!”

Haar iets geven
Tetske (27): “Ik heb fiscaal recht gestudeerd en tijdens mijn studie bij de Belastingwinkel gewerkt. Toen ik na mijn afstuderen een baan kreeg, wilde ik er iets maatschappelijks bij blijven doen. Ik zocht op internet en kwam terecht bij het maatjesproject van het Rode Kruis. Tiny woont vijf minuten bij me vandaan.

We hebben het heel gezellig. Ze praat veel over haar familie en wat ze vroeger allemaal heeft meegemaakt. In het begin kwam ik vooral bij haar thuis en dronken we koffie en thee. Nu we elkaar steeds beter kennen, ondernemen we meer. Soms haal ik haar op met mijn auto en gaan we er echt even op uit. Het is altijd heel leuk om bij haar te komen. Het is gezellig en ik zie dat het veel voor haar betekent. Dat doet me wel wat. Het is fijn dat ik haar iets kan geven, dat ze zelf niet heeft.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren