Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Dorien helpt Tonja met het ordenen van haar papierwerk

Ik heb geleerd digitaal declaraties in te dienen

Toen Tonja maandenlang moest revalideren, lukte het niet om haar administratie op orde te houden. Ze plaatste een oproepje op de site van We Helpen en ontmoette Dorien, die om de hoek bleek te wonen én het leuk vond om te helpen.
Tonja (71): “Voordat ik permanent in een rolstoel kwam, liep ik al met behulp van twee elleboogkrukken en kon ik een heleboel dingen niet meer zelf. Op een dag ben ik lelijk gevallen. Ik kwam in het ziekenhuis terecht en moest daarna maanden revalideren, iets waar erg veel tijd in ging zitten. Omdat ik alleen woon, stapelde het papierwerk zich op. Op het laatst overzag ik de stapel niet meer. Ik handelde alleen af wat zich dagelijks voordeed en liet de rest liggen. Via www.wehelpen.nl kwam ik in contact met Dorien. Ze is een superintelligente en moderne jonge vrouw, die in veel opzichten op mij lijkt. Daarom klikt het goed, het is alsof we elkaar al veel langer kennen dan die paar maanden. Ze leert me ook veel, bijvoorbeeld hoe ik digitaal declaraties kan indienen bij mijn zorgverzekeraar. Het zal nog wel een tijdje duren eer mijn hele papierwinkel op orde is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik over een tijdje alles weer zelf kan bijhouden.”

Haar geest is jong
Dorien (28): “Eerlijk gezegd ben ik niet echt een vrijwilligerstype. Van het devies ‘vrijwillig is niet vrijblijvend’ krijg ik altijd de kriebels, maar ik wil wel graag wat voor een ander betekenen. Op de website van We Helpen stonden oproepen voor verschillende klusjes. Van tegels leggen tot helpen met verhuizen en het schilderen van een tuinhekje. Dat was niet echt wat voor mij. Toen ik de oproep zag van Tonja, voelde ik me wel aangesproken. Toevallig vind ik het leuk om administratie te doen en Tonja bleek ook nog bij me om de hoek te wonen. Ik vind het leuk om te ontdekken dat je blijkbaar iemand kunt helpen op een manier die past bij wie je bent en wat voor leven je hebt. Elke week doen we nu samen haar administratie, maar we kletsen ook veel. Tonja is een pittige tante met een heldere mening. Ze gaat er graag op uit en heeft een optimistische houding. Haar geest is jong. Ik kan nog veel van haar leren.”

Geef ook een pluim! Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren