Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De oude leesplankjes van Ger van Wijngaarden

‘mijn leesangst sloeg om in liefde’
Als kind had ik enorme moeite met lezen”, zegt Ger van Wijngaarden (53) uit Utrecht. “Zodra ik een leesbeurt kreeg, zat ik me kapot te zweten van de zenuwen. Ik was eigenlijk dyslectisch en had als kleine jongen moeite met de bekende ‘Aap Noot Mies’ methode om kinderen te leren lezen. Ik denk dat ik sindsdien een soort haat-liefdeverhouding met leesplankjes heb gehad, die uiteindelijk in liefde is omgeslagen. Want toen ik er als volwassene weer mee in aanraking kwam op een rommelmarkt, was ik er totaal door gefascineerd. Mijn dierbaarste bezit is een origineel ‘Raam Roos Neef’ leerplankje uit 1908, een van de eerste leesplankjes ooit gemaakt en het behoort tot het Nederlands erfgoed.” Meer op www.het-leesplankje.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren