Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Museum vol klassieke auto’s

Ook voor niet-autoliefhebbers is een bezoek aan het Nationaal Automobiel Museum Louwmans, op de grens van Wassenaar bij Den Haag, zeer de moeite waard. Alleen al vanwege het architectonisch bijzondere gebouw en omdat de prachtig gepresenteerde collectie een mooi beeld geeft van de snelle ontwikkeling die dit gemotoriseerde vervoermiddel in relatief korte tijd heeft doorgemaakt. Het Louwman Museum herbergt ‘s werelds oudste en misschien wel mooiste privéverzameling automobielen, bijeengebracht door twee generaties familie Louwman, ooit begonnen als importeur voor Dodge en Chrysler. De basis voor de collectie werd al in 1934 gelegd en inmiddels bestaat de verzameling uit meer dan 230 exemplaren. www.louwmanmuseum.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren