Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Lichttherapie

In donkere jaargetijden kan het gebrek aan daglicht leiden tot depressieve klachten. Met lichttherapie kunnen we het gebrek aan daglicht ondervangen. Er wordt een speciale lamp gebruikt die veel feller is dan gewoon kunstlicht. Meestal volstaat een ‘kuur’ van vijf tot tien dagen. Een halfuur tot twee uur per dag zit u achter de lamp. U kunt ondertussen gewoon, lezen, computeren of tv-kijken, zolang het licht maar op uw ogen schijnt. Veel poliklinieken en GGZ-instellingen bieden licht therapie aan. U kunt ook zelf een lichttherapielamp aanschaffen. Op internet, bij de apotheek of in de thuiszorgwinkel zijn lampen in diverse prijsklassen te koop.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren